Estetická stomatológia

Dyhy - vaša cesta k žiarivému úsmevu

Snívate o bezchybnom úsmeve s bielymi a rovnými zubami? Dýhy z kliniky Cambridge by mohli byť pre vás to pravé. Tieto tenké keramické škrupiny sa aplikujú na predné zuby a bočné oblasti chrupu špeciálne na estetické účely s cieľom zakryť zmenu farby, nesprávne usporiadanie a iné nerovnosti. Každá fazeta je individuálne navrhnutá a vyrobená tak, aby dokonale zodpovedala farbe a funkcii zubov používateľa, čo zaručuje rovnomerný a žiarivý vzhľad.

Dyhy predstavujú trvalé riešenie estetických korekcií a zostávajú na zuboch natrvalo. Sú obzvlášť výhodné pre pacientov, ktorí chcú súčasne riešiť rôzne problémy zubov, ako napríklad zmenu farby, nepriaznivé tvary zubov alebo nesprávne usporiadanie zubov. Dyhy sú vynikajúcou alternatívou, ak nie je možné bielenie alebo ak neprichádza do úvahy zdĺhavá ortodontická liečba.

Biele výplne (tesnenie)

Žiarivý úsmev, ktorý nadchne na prvý aj druhý pohľad – zaslúžite si ho. V našej praxi vyrábame výplne v prirodzených farbách a presne padnúcich tvaroch, ktoré sú modelované podľa vašich zubov. Používame minimálne invazívne techniky a odstraňujeme len časť zuba postihnutú zubným kazom. Týmto spôsobom chránime a udržiavame zdravie vašich zubov.

Zubné mostíky

Na klinike Cambridge Clinic ponúkame rôzne druhy zubných mostíkov, od štandardných mostíkov až po plávajúce a inlay mostíky, ktoré poskytujú individuálne riešenia na náhradu chýbajúcich zubov. Každý zubný mostík je vyrobený na mieru v našom zubnom laboratóriu a presne prispôsobený vašim zubom. Ako fixné zubné protézy sa zubné mostíky používajú na vyplnenie medzier medzi zubami, ktoré vznikli stratou zubov. Toto rýchle a účinné riešenie vám pomôže v krátkom čase získať späť žiarivý úsmev.

Zubná korunka

Zubné korunky sa používajú na ochranu a zachovanie poškodených alebo pokazených prirodzených zubov ich úplným zakrytím. Dočasné zubné korunky sa môžu zhotoviť priamo v zubných a ortodontických ordináciách ako krátkodobé riešenie, kým nebude pripravená trvalá zubná náhrada. Trvalé zubné korunky sú individuálne a starostlivo prispôsobené zubom pacienta v zubnom laboratóriu.

Plastové korunky sú lacné, ale majú tendenciu rýchlejšie sa opotrebovať a poškodiť. Kovové korunky, často vyrobené zo zlata alebo iných kovových zliatin, sú veľmi stabilné a odolné, ale vyniknú svojou farbou, a preto sa zvyčajne používajú len na stoličky. Keramické korunky sú obzvlášť obľúbené pre predné zuby vďaka ich estetickým vlastnostiam a farebnej zhode s prirodzenými zubami. Sú tiež šetrnejšie k zubom, pretože na ich nasadenie je potrebné odstrániť menej zubnej štruktúry.

Dohodnúť si termín

Na dohodnutie stretnutia máte dve jednoduché možnosti: môžete nás kontaktovať telefonicky alebo nám poslať správu prostredníctvom našej online platformy.
Tešíme sa, že vám pomôžeme dosiahnuť príjemný a úspešný termín!

Pýtate sa - my odpovedáme

Radi vám odpovieme na často kladené otázky, aby ste lepšie pochopili naše procesy

Kozmetická stomatológia zahŕňa zákroky, ktorých cieľom je zlepšiť vzhľad zubov, úsmevu, a tým aj celkový výraz tváre. Tieto postupy zahŕňajú bielenie, fazety, zubné korunky, tvarovanie zubov a ďalšie.

Estetické zubné ošetrenia môžu nielen zvýšiť vaše sebavedomie vďaka lepšiemu úsmevu, ale aj zlepšiť funkciu vašich zubov a podporiť dlhodobé zdravie zubov.

Väčšina estetických zubných zákrokov je minimálne invazívna a nespôsobuje takmer žiadnu bolesť. U citlivých pacientov možno na zvýšenie komfortu použiť lokálne anestetiká.

Podrobná konzultácia so zubným lekárom je najlepším spôsobom, ako určiť vhodné estetické ošetrenie na základe vašich individuálnych potrieb a želaní. Váš zubný lekár vyšetrí vaše zuby, prediskutuje vaše estetické ciele a vypracuje individuálny plán liečby.